AnnaRogińska - 2011-01-19 11:59:59

Nie dam się, bo wiem jaki tam jest rozpiździel.Dzieci Neo, to forum na prawdę nie jest trudne w obsłudze. i mozna się podpisać, wiadomo komu odpowiedzieć. eh

Alicja Niemiec - 2011-01-19 12:55:53

Sama już się zaczynam gubić na tym mailu, najgorsze jest to, że powstaje parę tych samych wiadomości, bowiem, każdy z innego komputera pisze, zastanawiam się jak to najlepiej rozwiązać

AnnaRogińska - 2011-01-19 13:18:51

mam wrażenie że ktoś się tym już zajął :)
kokosz.
dziekujemy :)

DorotaM - 2011-01-19 13:20:28

Po prostu zrezygnować z maila i przejść na forum:)) Na mailu niech będą same załączniki z plikami typu zdjęcia notatki. A całą reszte przenieść na forum.

Alicja Niemiec - 2011-01-19 13:22:49

Tak, dzięki :) ja staram się wrzucać w foldery, ale przyznam, że przez ten natłok mam mętlik :D :) damy rade

AnnaRogińska - 2011-01-19 13:24:52

@DorotaM no normalnie na każdym kierunku tak jest, na mailu tylko załączniki i wymiana maili z profesorami a o pierdołach (i nie :)) mozna sobie porozmawiać na forum :):applause::mario:

kokosz - 2011-01-19 13:27:38

cos tam pokombinowałem. jezeli ktos wysle mejla z mejla grupowego to automatycznie zostanie przeniesiony do folderu pogaduchy. jezeli ktos ma zamiar wysylac notatki zdjecia mp3 filmy e-booki to niech to robi z wlasnego mejla i bedzie po klopocie.

Alicja Niemiec - 2011-01-19 13:28:21

Ja ide :D bo zaraz mnie wciągnie rozmowa! a nic nie umiem :D

kokosz - 2011-01-19 13:29:44

nie dygaj, nietylko Ty :D

DorotaM - 2011-01-19 13:30:37

Aluś nie sama nauką człowiek zyje o przyjemnych rzeczach tez trzeba pogadać:)))

Alicja Niemiec - 2011-01-19 13:30:51

:D :D pocieszacie mnie, ja wiem, że i tak będę polegać, na " pomocach naukowych", drukuje te 70 kartek z wykładami chyba dla własnego sumienia ;p

DorotaM - 2011-01-19 13:32:08

Siebie też:))

kokosz - 2011-01-19 13:35:11

Alicja Niemiec napisał:

:D :D pocieszacie mnie, ja wiem, że i tak będę polegać, na " pomocach naukowych", drukuje te 70 kartek z wykładami chyba dla własnego sumienia ;p

zostaw lasy! buehehhe ;)

Alicja Niemiec - 2011-01-19 13:39:54

:D jestem ekologiczna, bowiem drukuje notatki dwustronnie :D HA ;)

AnnaRogińska - 2011-01-19 13:40:39

ja nie mam drukarki x/

Claraaa - 2011-01-19 14:07:03

hej ludziska, no może coś się ruszy z ta pocztą, bo godzinę trzeba spędzić żeby sie dowiedzieć czegokolwiek! a powiedzcie mi? jakie widzicie szanse ze te pytania 'przykładowe' z przemysłówki  się trafia? bo jak narazie to nauka wygląda marnie, a fajnie by było chociaż jeden zaliczyć;p

Art - 2011-01-19 14:49:59

Jak już wspomniałem w innym wątku ;) Piszemy na własnych kartkach więc sz.p. Jastrzębska może sobie wymyślić pytania na minutę przed rozpoczęciem egzaminu :P

Robert Ż - 2011-02-01 13:15:16

Hej
Mam problem z kilkoma pytaniami z MOPu proszę o pomoc. Tam gdzie jest jedna odpowiedź  to uważam, że taka jest prawidłowa. Proszę o skorygowanie w razie błędu.
Pozdrawiam

1.    Laktodensymetr służy do pomiaru gęstości:
a.    Mleka

2.    Wzorem do oznaczenia gęstości względnej mleka będzie:

b.    Woda

3.    Areometr jest tym bardziej dokładny im:
a.    Większa jest gęstość cieczy
b.    Ma cieńszy trzpień
c.    Ma większy zakres skali
d.    Ma mniejszą bańkę
4.    Gęstość mleka:
a.    Maleje po rozwodnieniu
b.    Rośnie ze wzrostem temperatury
c.    Nie zależy od temperatury
d.    Może być oznaczona pikometrycznie
5.    Metoda biuretowa polega na oznaczeniu
a.    Miareczkowym

6.    Wskaźnikiem w metodzie formolowej jest:
a.    Płyn Lugola
b.    Błękit metylenowy
c.    Fenoloftaleina
d.    Błękit bromotymolowy
7.    Wybierz fałszywe stwierdzenie
a.    Zafałszowaniem jest obniżona wartość odżywcza produktu
b.    Zafałszowaniem jest nadanie produktowi pozornych cech właściwej jakości
c.    Każdy produkt wzbogacony w substancje dodatkowe jest produktem zafałszowanym
d.    Przyczynom zafałszowań może być nieprawidłowa technologia produkcji
8.    Metodą rozróżniania tłuszczów zwierzęcych od roślinnych może być
a.    Oznaczenie zawartość wody w tłuszczu
b.    Oznaczenie temperatury topnienia pochodnych tłuszczu
c.    Oznaczenie zawartości azotu w próbce
d.    Oznaczenie zawartości suchej masy
9.    Płyn Lugola służy do wykrywania obecności
a.    Mąki w śmietanie

10.    Błękit bromotymolowy służy do wykrywania.
a.    Dodatku węglanu sodu do mleka

11.    Dodatek Tworogu do śmietany można wykryć.
a.    za pomocą wrzącej wody

12.    Roztwory Carreza I i II

d.    Nie powodują strat cukrów redukcyjnych
13.    Wskaźnikiem w metodzie Lane-Eynona jest:

b.    Błękit metylenowy

14.    Metoda Fehlinga polega na:

c.    Redukcji jonów miedzi w środowisku kwaśnym

15.    W skład płynu Lugola wchodzi
a)    Jod (J2), jodek potasu (KJ)

16.    Zafałszowanie mleka substancjami alkalizującymi wykazuje się w celu:
a.    Zwiększania gęstości mleka
b.    Obniżenia gęstości mleka
c.    Podwyższenie pH
d.    Obniżenie pH
17.    Mąkę w śmietanie wykryjemy za pomocą

d.    Roztworu jodu

MOON - 2011-02-01 17:43:47

3 b , 6 c to wg mnie napewno

www.gra-metin.pun.pl www.crafttribes.pun.pl www.forumdeskorolkowe.pun.pl www.isepk.pun.pl www.adresapokalisy.pun.pl