Nazwa forum

dla studentów II stopnia WPiT AM


#16 2011-01-19 14:07:03

 Claraaa

SuperStudent

Skąd: Gdańsk. obecnie ;)
Zarejestrowany: 2011-01-18
Posty: 42
Punktów :   

Re: męczace zachowanie na mailu

hej ludziska, no może coś się ruszy z ta pocztą, bo godzinę trzeba spędzić żeby sie dowiedzieć czegokolwiek! a powiedzcie mi? jakie widzicie szanse ze te pytania 'przykładowe' z przemysłówki  się trafia? bo jak narazie to nauka wygląda marnie, a fajnie by było chociaż jeden zaliczyć;p


The choice is yours !    

Offline

 

#17 2011-01-19 14:49:59

 Art

SuperStudent

6047031
Skąd: Danzig
Zarejestrowany: 2011-01-15
Posty: 46
Punktów :   

Re: męczace zachowanie na mailu

Jak już wspomniałem w innym wątku Piszemy na własnych kartkach więc sz.p. Jastrzębska może sobie wymyślić pytania na minutę przed rozpoczęciem egzaminu


http://spot.larp-zt.pl/ - strona konwentu fantastyki prowadzonego m.in. przeze mnie Zapraszam

Offline

 

#18 2011-02-01 13:15:16

Robert Ż

Bywam czasami

Zarejestrowany: 2011-01-16
Posty: 10
Punktów :   

Re: męczace zachowanie na mailu

Hej
Mam problem z kilkoma pytaniami z MOPu proszę o pomoc. Tam gdzie jest jedna odpowiedź  to uważam, że taka jest prawidłowa. Proszę o skorygowanie w razie błędu.
Pozdrawiam

1.    Laktodensymetr służy do pomiaru gęstości:
a.    Mleka

2.    Wzorem do oznaczenia gęstości względnej mleka będzie:

b.    Woda

3.    Areometr jest tym bardziej dokładny im:
a.    Większa jest gęstość cieczy
b.    Ma cieńszy trzpień
c.    Ma większy zakres skali
d.    Ma mniejszą bańkę
4.    Gęstość mleka:
a.    Maleje po rozwodnieniu
b.    Rośnie ze wzrostem temperatury
c.    Nie zależy od temperatury
d.    Może być oznaczona pikometrycznie
5.    Metoda biuretowa polega na oznaczeniu
a.    Miareczkowym

6.    Wskaźnikiem w metodzie formolowej jest:
a.    Płyn Lugola
b.    Błękit metylenowy
c.    Fenoloftaleina
d.    Błękit bromotymolowy
7.    Wybierz fałszywe stwierdzenie
a.    Zafałszowaniem jest obniżona wartość odżywcza produktu
b.    Zafałszowaniem jest nadanie produktowi pozornych cech właściwej jakości
c.    Każdy produkt wzbogacony w substancje dodatkowe jest produktem zafałszowanym
d.    Przyczynom zafałszowań może być nieprawidłowa technologia produkcji
8.    Metodą rozróżniania tłuszczów zwierzęcych od roślinnych może być
a.    Oznaczenie zawartość wody w tłuszczu
b.    Oznaczenie temperatury topnienia pochodnych tłuszczu
c.    Oznaczenie zawartości azotu w próbce
d.    Oznaczenie zawartości suchej masy
9.    Płyn Lugola służy do wykrywania obecności
a.    Mąki w śmietanie

10.    Błękit bromotymolowy służy do wykrywania.
a.    Dodatku węglanu sodu do mleka

11.    Dodatek Tworogu do śmietany można wykryć.
a.    za pomocą wrzącej wody

12.    Roztwory Carreza I i II

d.    Nie powodują strat cukrów redukcyjnych
13.    Wskaźnikiem w metodzie Lane-Eynona jest:

b.    Błękit metylenowy

14.    Metoda Fehlinga polega na:

c.    Redukcji jonów miedzi w środowisku kwaśnym

15.    W skład płynu Lugola wchodzi
a)    Jod (J2), jodek potasu (KJ)

16.    Zafałszowanie mleka substancjami alkalizującymi wykazuje się w celu:
a.    Zwiększania gęstości mleka
b.    Obniżenia gęstości mleka
c.    Podwyższenie pH
d.    Obniżenie pH
17.    Mąkę w śmietanie wykryjemy za pomocą

d.    Roztworu jodu

Offline

 

#19 2011-02-01 17:43:47

MOON

Bywam czasami

Zarejestrowany: 2011-01-22
Posty: 12
Punktów :   

Re: męczace zachowanie na mailu

3 b , 6 c to wg mnie napewno

Ostatnio edytowany przez MOON (2011-02-01 19:59:56)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.managerskokow.pun.pl www.niepokonanics.pun.pl www.skokitrener.pun.pl www.virtualpolishtruckers.pun.pl www.cs-gm.pun.pl